over ons
IMG_3369.jpg
IMG_3441.jpg
OVER DE WAAL KOZIJNEN

Ambacht, innovatie en stijl

Ervaar. Ervaar het verhaal van De Waal Kozijnen, een vooraanstaande leverancier van hoogwaardige kozijnoplossingen. Kunstenaars. Vakmensen die de kunst van creëren begrijpen. Doorvoelen. Dragen. Met een passie voor ambacht, een drang naar innovatie en een onwrikbare focus op verfijning. Wij zetten ons in. Zetten ons in om verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Sinds onze oprichting zijn we volledig toegewijd. Toegewijd aan het leveren van kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap in elk kozijn dat we vervaardigen. Produceren. Creëren.

Onze filosofie

Ontdek we onze overtuigingen tot leven brengen. Vertalen. Naar elk project dat we aangaan en maak kennis met ons team van toegewijde vakmensen. Kunstenaars die zich inzetten om jouw visie werkelijkheid te laten worden.

Milieubewust in elk kozijn

Onze inzet voor een duurzamer morgen

Wij kiezen zorgvuldig voor duurzame materialen, integreren energiezuinige productieprocessen en streven naar minimale milieubelasting. Met onze kozijnen keveren we niet alleen esthetische waarde en functionaliteit, maar maken we ook een bewuste keuze voor het milieu. Vandaag, morgen en in de toekomst.

separator
Inspirerende innovatie

Onze onophoudelijke zoektocht naar vernieuwing

Innovatie is de motor achter ons succes. Onophoudelijk streven we naar vernieuwing en inspireren we met grensverleggende kozijnoplossingen. Ons team van experts - kunstenaars, makers en creatieve denkers – blijft pionieren in de branche. Door voortdurend de nieuwste technologieën en trends te verkennen.

Uitzonderlijke kwaliteit

vakmanschap in elk kozijn

Klantgerichte service

Tevredenheid staat centraal

Innovatieve oplossingen

Unieke kozijnen voor jouw visie

separator
DSC_4824.jpg
DSC_4837.jpg
DSC_4734.jpg
DSC_4597.jpg
IMG_3465.jpg
Onze geschiedenis

Kwarteeuw in de kozijnindustrie

Diepgeworteld in onze kern ligt een rijke geschiedenis doordrenkt met vakmanschap. Gedreven. Onvermoeid betrokken. Door de wens om voor onze klanten, voor jou, te presteren. Project na project. Ooit gestart als een bescheiden timmerwerkplaats, uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met aandacht voor ambacht. Aandacht voor jouw verhaal.

1984

Van eenmanszaak tot moderne kozijnenfabriek

Van een klein traditioneel timmerbedrijf is De Waal sinds 1984 uitgegroeid tot één van de modernste kozijnenfabrieken van Nederland. Het verhaal van de kozijnenfabriek begint in 1984 in Giessen, waar Ot de Waal een éénmanszaak begint. Het harde werken werpt al snel zijn vruchten af.

1986

Al vijf timmermannen in dienst

Het bedrijf is inmiddels naar Veen verhuisd. Timmerbedrijf de Waal houdt zich in die jaren bezig met jachtbetimmering, interieurbetimmering, nieuwbouw en renovatie.

1996

Aanhoudende groei

Het meedenken met de klant, het toepassen van innovatieve technieken en producten en het nakomen van afspraken betaalt zich uit. De groei zet door. In 1996 verhuist het bedrijf naar de Hoge Uitakker in Veen, waar De Waal beschikking krijgt over 1600 m2 bedrijfsoppervlakte.

2005

Kozijnenfabriek

Vanaf het begin van deze eeuw richt de onderneming de pijlen steeds meer op renovatie, geluidwerende kozijnen en houtskeletbouw. In 2005 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie, waar het de beschikking krijgt over de moderne kozijnenfabriek.

2017

Kunststof kozijnen

Gestart met het produceren van kunststof kozijnen in een compleet nieuwe bedrijfshal, inclusief modern machinepark.

2021

Onderdeel van Kozijnmakers

De kogel is door de kerk: de aandeelhouders van Merkx Kozijnen nemen met bescheiden trots de aandelen van De Waal Kozijnen over. Beide bedrijven blijven zelfstandig ondernemen, maar zijn vanaf heden onderdeel van het moederbedrijf Kozijnmakers B.V.

Reportage_De Waal_Sept2017-59.jpg

Timmer bij ons aan je toekomstdromen

Standaard sollicitatieprocedures, daar zijn we geen fan van. We geloven dat enthousiasme en vastberadenheid meer vertellen. Meer vertellen over jouw potentieel dan een lange lijst met eisen. Dus, beschik jij over een hart van hout?

Keurmerken en Certificaten
Pefc Logo.png
Komo Logo.png
FSC Logo.png
Financieel gezond Logo.png
BBL Logo.png